Over Ebel
Ebel importeert en via internet te koop:
Rhassoul leemshampoo en WoodCare en SunCare houtverzorging.
 
 
Over Ebel

Ebel Glastra (1950, Groningen) is opgeleid als traditioneel schilder en stucadoor. Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn in dit vakgebied ontdekte hij de unieke eigenschappen van leem.

Sinds 1998 werkt hij als vormgever, decorateur en stucadoor met leem, zowel bij mensen thuis als voor het bedrijfsleven. Voor Ebel zijn traditionele bouwwijzen, de natuur en Afrika belangrijke inspiratie bronnen.

Leem is de verbindende factor tussen deze bronnen. De grootste aantrekkingskracht ligt in de natuurlijke en plastische kwaliteiten van het materiaal. Ebel combineert graag het ambachtelijke en het kunstzinnige, zijn werk geeft hem daardoor eindeloos veel mogelijkheden en plezier.

Ebel Glastra:

leem heeft een hele mooie huid die zich ook heel goed leent om te bewerken. Het decoratieve geeft me altijd veel plezier. Verder is leem zacht voor je handen, is het altijd te hergebruiken, kun je het zowel met je handen als met gereedschap vormen en zijn beschadigingen makkelijk te herstellen. Een huis met leem is een geheel eigen, aparte ervaring net zoals een huis met veel hout dat is. Een muur gestuct met leem geeft tegelijkertijd een zachte en stevige uitstraling.