Ghassoul, lichaamsverzorging € 6,70 Rhassoul, te koop, Rassoel:klei shampoo 500gram Lava-aarde
Ebel importeert en via internet te koop:
Rhassoul leemshampoo en WoodCare en SunCare houtverzorging.
 
 
Ghassoul, lichaamsverzorging € 6,70 Rhassoul, te koop, Rassoel:klei shampoo 500gram Lava-aarde

Rasul, een natuurlijk haar-was- en lichaamsverzorgingsmiddel van leem/ lava aarde. Het is zeepvrij en ideaal voor lichaamsvriendelijk gebruik. Tast je huid niet aan. In plaats van shampoo, zeep, douchegel of bodylotion.

Wat is Ghassoul?

Rassoel komt van Ghassoul, een woord uit het Berbers en betekent letterlijk vertaald: “wassen”. Het is een lava aarde (vulkanische klei met een beetje as), welke in Marokko, in het Atlasgebergte gedolven wordt. Van Marokko tot Egypte wordt het al eeuwen als natuurlijke haar, -huid en lichaams- reinigings- en verzorgingsmiddel gebruikt, o.a. in de Hamaam (badhuis).

Hoe werkt Rassoul?

In tegenstelling tot de gebruikelijke zepen en shampoos, zitten er in rhassoel geen kunstmatige emulgatoren, (palm)oliën, geur, kleur of conserveermiddelen. Het is pure Lava-klei!

Synthetische zepen verwijderen bij het wassen niet alleen het vuil, vaak ook al het huidvet. Hierdoor raakt de huid onbeschermd en wordt geprikkeld om nieuw huidvet aan te maken. Onze natuurlijke huidbescherming wordt dan zeer op de proef gesteld.

Rhassoul reinigt volledig anders. Door zijn unieke samenstelling en elektrostatische kracht, heeft rhassoel  een groot reinigend vermogen. Het is van zichzelf negatief geladen en trekt het overtollige huidvet en vuildeeltjes aan. Deze worden dan eenvoudig met water weggespoeld. Rhassoel ontvet het haar en de huid minder dan reguliere zepen, de natuurlijke beschermingslaag blijft intact. Bij het kammen zijn er minder klitten en het haar splijt minder door de mineralen in deze lava-aarde. Huid en haar nemen deze mineralen op. Klei, lava-aarde en leem zijn zeer vruchtbare grondsoorten met van nature veel mineralen. Shampoo-reclames spreken vaak over hun ‘toegevoegde mineralen’.

De glans en het ‘zitten’ van je haar wordt ook bepaald door ‘hoe zit ik in m'n vel’. Huid en haar vormt de grens van onze "binnenwereld" met ‘de buitenwereld’. Onze huid is het grootste orgaan.Daarnaast scheidt het lichaam via de huid vele (afval)stoffen uit en neemt het nieuwe op. Juist (oksel)deodoranten met aluminium, stoppen dit proces.
In Kuur-oorden met hun speciale bronnen van (zout)water en of modder wordt ook geprofiteerd van de voedende mineralen. Thuis een paar handen zeezout in een ligbad met 45 ºC water "trekt" veel afvalstoffen uit de huid. Het helpt voor de ontzuring. De ademhaling gaat gelijk diep naar je buik, je wordt rustig. Een bezoek aan het bronnenbad Fontana, in Bad Nieuwe Schans in de provincie Groningen, is ook een optie. Buitenbad 37%C, je drijft op het water, zo zout!. Buiten bij vorst, hagel, regen of sneeuw om je hoofd en drijven in lichaams-warm badwater.

Hoe wordt Rassoel gebruikt?

Neem een plastic bakje met deksel om de leem in op te lossen. Voeg water aan de brokjes toe tot deze  onderstaan, laten zwellen tot een zalf-dikte. Dit is Uw voorraad. Hiermee smeert u uw natte haren en of uw hele natte lichaam heel dun in. Na een korte inwerkingstijd, als u onderaan bent, afspoelen.  De huid voelt nu glad en zacht aan.
Na gebruik het plastic bakje (breekt niet op een stenen vloer) afsluiten met het deksel. Hierdoor droogt het kleipapje niet uit. Klaar voor de volgende keer (het bederft niet).

Haar-kuur, gezichtsmasker, peeling en wondjes.

Als gezichtsmasker, haar- en huidkuur helpt rassoel huid-onzuiverheden te verwijderen. Het werkt voorzichtig in op ontstekingen, wondjes, jeuk en roos. Hiervoor kunt u een iets dikker Rhassoulpapje langere tijd, ca.20 minuten of langer inwerken. Leem droogt het eerst aan de warme huid. Hierdoor worden afvalstoffen die de huid uitscheidt, uitgezogen. De huid raakt beter doorbloed en wordt daardoor tijdelijk roder. Probeer maar eens een beetje uit op uw bovenhand.

Voordelen van rhassoul
 • Het reinigt zacht en grondig en irriteert niet.
 • Voor elk huid- en haartype geschikt.
 • Het is volledig milieu vriendelijk.
 • Zonder chemische toevoegingen, emulgatoren, (palm)oliën, geur, -kleur, – of conserveringsmiddelen.
 • Pure Lava-leem-klei-brokjes, verpakt in de originele Marokkaanse groene papieren zakjes.
 • 100 % biologisch afbreekbaar en onbegrensd houdbaar.
 • Haar met Ghassoul gewassen, wordt voller, steviger, glanzender en heeft minder klitten.
 • Huid en haar, worden gevoed door de mineralen in de Ghassoul
 • Haar hoeft op den duur niet zo vaak meer gewassen te worden, omdat de huid door de voorzichtige reiniging, niet geprikkeld wordt om veel huidvet aan te maken.
 • Het is een echt alternatief voor mensen die van de zeep af willen of een huid-allergie hebben. Wassen is tenslotte het afvoeren van dode huidcellen en lichaamsgeur. De kleine klei-deeltjes schuren of peelen de huid en absorberen geur. Elke dag het gehele lichaam wassen met rhassoul is wat teveel van het goede, alleen daar waar nodig is volstaat.
 • Goed voor wondjes; betere doorbloeding en zuivering.

Alleen water reinigt de huid ook. Het voert spanning en vermoeidheid af en maakt het hoofd helder. Bijzonder wat water met je doet. Er gaat bijna niets van je af en toch voel je je stukken lichter. Een ligbad 45 ºC met een paar handen zeezout, werkt zeer zuiverend, evenals een duik in de (zoute) zee.

Voor mij als man is Rhassoul een heerlijk product om te gebruiken. De eerste keer was ik argwanend, maar ook plekken als oksels en kruis worden schoon. Je eigen schone huidgeur i.p.v. synthetische ‘frissigheid’.

Lava-aarde is vulkanische aarde en soortgelijk als klei en leem.
Met leem werk ik dagelijks. Om  mee te stucadoren en  vorm te geven. Verwerk het in prachtige aardkleuren die niet verkleuren, met mooie toevoegingen. De muren krijgen hierdoor een prachtige, iets glanzende "huid". Tevens is Leem anti-statisch, de klei deeltjes zijn negatief geladen. Deze energie geeft een heel prettig gevoel, vergelijkbaar met (douche)water en zee. Kunststoffen en elektrische apparatuur doen het omgekeerde. Leem houdt mijn handen zacht en wondjes blijven zuiver.

Heel veel plezier met de Ghassoul!

Prijs Rhassul: € 6.70 voor een pakje van ± 500 gram, incl.21% btw, exclusief verzendkosten.
Verzendkosten voor Nederland: 0 tot 10kg: €7,25 , 10-30 kg: € 13,25 (gewichten incl. verpakking)

Verzendkosten voor: Belgie: tot 2 kg: € 9,- of 13,- € (gewichten incl. verpakking)

 

Bestelling.

Na het doormailen van de bestelling, ontvangt U per e-mail de factuur. De Rhassoul wordt afgestuurd nadat de betaling is ontvangen op ING-bankrekening NL61 INGB 0004 1616 77 Buitenland Bic INGBNL2A. Zelf afhalen na telefonische afspraak in Groningen kan natuurlijk ook.